Wat is het verschil tussen minerale & chemische zonnebrandcreme?

Als webshop met natuurlijke producten krijg ik natuurlijk vaak de vraag wat het verschil is tussen de minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcreme.
In deze blog wil ik jullie graag de verschillen uitleggen en hoop op deze manier dat de vraag duidelijk beantwoord is.

Standaard zonnebrandcrème 

De chemische filters in de “standaard” zonnebrandcrème dringen de toplaag van de huid binnen en absorberen daar de UV stralen. Het is natuurlijk fijn dat deze creme zo snel intrekt, maar dit is ook meteen het nadeel. Deze crème wordt dermate door het lichaam opgenomen dat deze in je bloedbaan terecht komt en ook uitgescheiden kan worden in je urine en in de moedermelk.
Doordat deze opgenomen wordt in het bloed heeft dit ook nadelige effecten op je hormoonhuishouden (denk hierbij aan de productie van oestrogeen en progesteron).

Alsof dat allemaal nog niet vervelend genoeg is, blijken enkele van deze chemische filters ook nog eens koraal aan te tasten.
Door ingesmeerd zwemmen in de zee verspreid je chemicaliën die ervoor zorgen dat jong koraal afsterft en kleurrijk koraal kleurloos wordt.

Minerale zonnebrandcrème 

De minerale filters in deze zonnebrandcrème zorgen ervoor dat de creme een barriere vormt op je huid en op die manier de UV stralen weerkaatst.
In tegenstelling tot de chemische filters wordt deze dus niet opgenomen in de huid, hierdoor komt het niet in de bloedbaan terecht.
Doordat er geen chemische meuk in zit tast dit ook niet het koraal aan.

Welke stofjes zijn nou zo “slecht”? 

Voordat je zonnebrandcrème koopt raad ik je aan om eerst goed te lezen wat er allemaal in zit.
De stoffen octocrylene (wordt opgenomen door het lichaam en doorgegeven via moedermelk en kan allergische reacties veroorzaken) en homosalate (wordt opgenomen door het lichaam en doorgegeven via moedermelk, verstoort de hormonen oestrogeen, androgeen en progesteron) zijn stofjes die je het beste kunt vermijden in zonnebrandcrèmes.

De zonnebrandcremes in ons assortiment bevatten enkel minerale filters en zijn dus volledig veilig om te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen