Laat je creativiteit stromen met Kitpas.

Kitpas uit Japan maakt al meer dan 80 jaar hoogwaardige kunstmaterialen. Ze begonnen met het produceren van krijtjes die stofvrij zijn. Toen nog gemaakt van calciumcarbonaat. De krijtjes werden al snel razend populair bij scholen en bedrijven.

In 1967 zijn ze gestart met het maken van krijtjes op basis van schelpenpoeder om op deze manier de afvalstapels van Sint-jakobsschelpen te verminderen. Omdat de schalen van schelpen ernstige mileuproblemen veroorzaakten ontwikkelde Kitpas in samenwerking met de lokale overheid een gepatenteerd proces om deze te recyclen. Bijkomend voordeel is dat door gebruik van deze schelpen de krijtjes sterker en gladder zijn, maar ook langer meegaan.

Kitpas bleef innoveren. In 2005 introduceerde zij de boterzachte Kitpas Art Crayons. Deze krijtjes hebben mooie levendige kleuren, zijn in water oplosbaar en kunnen gebruikt worden op oppervlaktes zoals papier, glas, spiegels en whiteboards. Op niet poreuze oppervlaktes zijn ze ook super makkelijk af te wassen. In 2009 wonnen deze krijtjes, die de vorm van een kleurpotlood hebben, de prestigeuze ‘Stationary of the Year Award’ in Japan.

Ook op het gebied van bedrijfsvoering is Kitpas vooruitstrevend en maatschappelijk betrokken. Zij geloven in een filosofie dat iedereen ongeacht zijn vermogen, geluk en voldoening kan vinden in zijn werk. Hun fabricagemethoden en werkomgeving zijn volledig aangepast waardoor mensen met verschillende capaciteiten naast elkaar kunnen werken.

Kitpas is toegewijd aan het verbeteren van de creatieve ervaring voor jong en oud terwijl ze zich daarnaast bezighouden met milieuvriendelijke productie en het bieden van meer mogelijkheden aan mensen met een handicap.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

0

Je winkelwagen