Hydrofiele doeken waar gebruik je ze voor?

hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken waar gebruik je ze voor?

 

Hydrofiele doeken zijn onmisbaar als je een baby in huis hebt.
Het zijn dunne, zachte doeken gemaakt van katoen, en daardoor erg geschikt voor de gevoelige babyhuid.
Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik en multifunctioneel.

Beneden vind je 10 punten waarvoor je een hydrofiele doek allemaal kunt gebruiken.

Voor het afdrogen na een badje
Omdat ze zo goed vocht opnemen en heerlijk zacht zijn, zijn de hydrofiele doeken heel fijn om je kindje af te drogen na het douchen of baden.

Als verschoningsmatje
Omdat ze heel goed vocht opnemen en altijd een ruim formaat hebben zijn ze ook goed te gebruiken als ondergrond tijdens het verschonen. Dit kan zowel op bijvoorbeeld de bank, maar ook op het verzorgingskussen.

Als bescherming tegen de zon
Hang de luier bijvoorbeeld aan je kinderwagen of een autoraam (klem het ertussen) en je hebt snel een oplossing om een beetje schaduw te creëren. Let er wel altijd op dat er genoeg ruimte is voor frisse lucht in de kinderwagen.

Als dekentje
Als het erg warm is in de zomer kun je je kindje hier ook heerlijk mee instoppen, omdat de hydrofiele doeken meer lucht doorlaten en daardoor een stuk koeler zijn dan een gewoon dekentje of dekbedje.

Als inbakerdoek
Met een zogenaamde Swaddle (een stuk groter dan een normale hydrofiel luier) kun je een pasgeboren baby goed inwikkelen. Dit zorgt voor een beschermd gevoel en sommige baby’s slapen hierdoor een stuk beter.

Als doek bij het geven van borstvoeding
Als je borstvoeding geeft dan is een hydrofiele doek heel fijn om over je kindje en je borst heen te hangen. Ze zijn niet te dik en zo kun je ervoor zorgen dat niet te veel zichtbaar is.
Zorg hierbij wel altijd voor een kleine opening.

Als slabbetje
Heb je een kindje wat veel kwijlt bij het krijgen van tandjes dan is een hydrofiele doek heel handig , omdat ze veel vocht opnemen.
Je kan ze ook gebruiken bij het geven van een flesje om alle “langsgelopen” melk/borstvoeding op te vangen.

Als speeldekentje
je kunt een hydrofiele doek gebruiken om je kind op te leggen als hij wil spelen, maar ook de doek zelf kan leuk speelgoed zijn, zeker als je baby gaat grijpen en overal aan wil sabbelen.

Als knuffeltje
Sommige baby’s vinden het heerlijk om ertegenaan of met hun hoofdje op te liggen.

Voor in de autostoel
wanneer je auto in de zon heeft gestaan, kun je een hydrofiele doek in het autostoeltje leggen. Dat zit aangenamer dan de warme stof van het stoeltje. Ook kun je de doek standaard in het stoeltje laten liggen als je kind veel spuugt of knoeit: een hydrofiele doek is makkelijker te wassen dan de stof van een autostoel

Zo zie je maar wat je allemaal kunt doen met deze doeken.In de webshop vind je ze hier.
Heb je zelf nog een leuke tip? Laat hem gerust in een reactie achter.

liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen